Global Consulting Firm

TX
Austin, TX

As one of our long-term clients, this Global Consulting Firm approached Carson Design Associates to assist with the design of their new Co-Create Innovation Center on the ground floor of their existing suites at the 323 Congress building in downtown Austin, TX. This firm has resided within the building on the 2nd and 3rd floors for the past few years, but when the opportunity arose to combine multidisciplinary teams into one space, they jumped at this opportunity to unite both teams and clients into one space. The McKean-Eilers Building was originally constructed in the late 1800’s and home to a Dry Goods and Dress Goods company. This firm is an industry leader that directly engages with their clients; becoming a driving force, working together to develop new technologies.

The new center unites company leaders from multiple industries side by side with their internal teams. This historic space was shaped to support these teams in providing multiple spaces types for work. The original brick walls and concrete floor was left exposed but polished and preserved for contrast to the built-out spaces. Keeping the space open and flexible through the center allowed teams to tailor the space to individual clients as needed. A divisible conference room with multi-screen technology allows for both small and larger co-create teams. Complete with movable glass front partition, the room opens up to the expansive refreshment zone perfect for after-hours networking and events. A sound system is piped throughout the entire center and custom Concierge desk greets each visitor welcomingly.

Additional 4-6 person team rooms are available for small team work while an open Demonstration area complete with screen is nestled into the space. Here, the latest gadgets are displayed and clients are able to see first-hand the new technologies being developed. The refresh zone is equipped with built-in appliances and sparkling water machine and custom wood communal table for gatherings. Thoughtfully placed accent and gridded dimmable lights throughout the space allows clients to dial overall ambience up or down depending on the session type.

Local artist renderings near the break-out lounge spaces bring a fun sense of excitement to the space setting the tone for creativity. Inviting soft wood-grain individual desks within the library area allow clients to take a break from vigorous co-create sessions. Natural light flows into the space from both the Congress and Alley facades. Monitors displaying the latest project visuals face the large 100 Congress windows grabbing passer-by attention.

Project Details
  • 14,572 SF

Your case study is almost ready.